For å få vite mer    

om collie, kan du   

gå inn på linken til 

 Norsk Collieklubb

    

www.nck.no

 

Norsk Kennelklubb

 finner du på:           

www.nkk.no

 

 

 

 

Fabian

eller

Eligma's Absolutely Fabulous

 

Fabian er Tyras første, og hittil eneste avkom. Han var resultatet av en nøye planlagt parring, og vi møtte mange hindringer i vår vei før han entret denne verden.

 

Etter å ha fått beskjed at Tyra ikke var drektig etter sin første parring, var skuffelsen svært stor. Men det varte heldigvis ikke lenger enn et par uker, for da viste det seg at Fabian var inni magen hennes likevel - gleden var enorm!

 

Vi har stor tro på at Fabian vil bli et positivt bidrag til rasen! Gemyttet hans er rett og slett fantastisk - tøffere enn toget, men samtidig en skikkelig kosegutt! I tillegg ser han foreløpig veldig bra ut eksteriørmessig, og vi håper og tror at han kommer til å gjøre det bra i utsillingsringen. Med  bakgrunn i dette, var det for oss et stort ønske å beholde ham på "halvfor". Mest ideelt ville det være dersom vi fant noen som var interesserte i brukshundaktiviteter, og som kunne tenke seg å "deleie" en hund med oss. Så en dag i oktober ringte det ei trivelig jente fra Bømlo (Hilde Gunn:), og fortalte at hun var på utkikk etter en collie som hun kunne bruke til agility... - hvilken "flaks"! Det tok ikke så lang tid før jeg bestemte meg for at dette var riktig person/familie for Fabian, og lørdag 5. des. 09 dro han avgårde med sin nye matmor.  

 

Vi har hatt en helt fantastisk tid med Fabian mens han har bodd her, og savnet er skikkelig stort... Men vi vet at han har det helt topp der han er nå!! Planen er at Hilde Gunn skal "få ham opp" i agility, evnt annen bruksaktivitet, og at vi sammen skal stille ham ut og forhåpentligvis gjøre ham til en verdig avlshund en gang i femtiden. 

 

Det er en spennnende tid vi går i møte, og både Hilde Gunn og jeg er svært utålmodige etter å vise ham i ringen! Første utstilling blir i Ølen 13-14 februar -10, og vi krysser armer og bein for at det går bra!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proin iaculis tortor et risus.

Mauris justo nunc

Interdum quis, malesuada

Sed, condimentum ut

Proin iaculis tortor et risus.

Mauris justo nunc

Interdum quis, malesuada

Sed, condimentum ut